iklan

Friday, 2 September 2016

Menyesal Pasang Tinted Magic??


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Firstly, cik dila memang MENYESAL pasang TINTED MAGIC.




cik dila pasang tinted magic dekat rear screen. (ntah betul ke idok orang panggil cam gitu) lepas cik dila exciden time raya ari tu. Sebelum exciden tu memang dah ada tinted tapi panas je. Aimy pun tak selesa nak tidur kalau jalan jauh.

TAPI..

Lepas cik dila pasang tinted magic. 100% berubah. Aimy lagi suka duduk belakang sebab cool je. Dari Melaka ke Kelantan, dia boleh tidur nyenyak separuh perjalanan, kira okey sangat-sangat.

Cik dila tak pernah pasang tinted mahal yang ribu riban, so tak boleh nak compare sangat la. Paling mahal pernah pasang tinted pun RM 300 je untuk UV tapi tak gelap la.
Sebab cik dila dah pasang sendiri, so cik dila berani la nak bercerita kat korang. kot korang tengah mencari tinted kereta yang harga  mampu milik tapi kualiti TERBAIK!!


 Pastikan korang beli yang ORIGINAL tau. by MAGICGLOBESTORE. 1000% syarikat BUMIPUTERA!!

Boleh whatsapp 011-19346924/019-3478842 kalau korang nak tau details untuk kereta korang. lain kereta, lain harga..

Air doa itu 'Karut'


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Sekarang makin banyak pulak keluar air minuman yang berasas kan doa-doa para ulamak. .
Bukan cik dila tak suka atau "jelous" (betul ke ejaan tu?) tapi benda ni sedikit sebanyak dah memesongkan akidah kita sebagai hamba Allah yang beragama Islam.

Ni point nak tutup periuk nasi orang ke?? NOOOOOO!!
Try korang pikir secara logik.. kalau betul la minum air yang di baca atau DI JAMPI oleh ustaz sekian-sekian, budak A akan dapat 23 As SPM 2016. Maka ber huhu la budak A tu. dah tak perlu ulangkaji, tak perlu pi tuition.

Big Y?? kenapa tak bagi air jampi kat Dato Lee Chong Wei masa final Olimpik hari tu? sebab dia bukan Muslim.. okey,fine!! kenapa tak bagi dekat Dhabitah or Amsyar atlet terjun tu??

Cik Dila bukan anti or ape okey.. tapi yang lebih afdhal, korang buat la air bacaan korang sendiri. Buat solat hajat. Niat yang baik-baik. In shaa Allah, Allah akan makbul kan. Tak payah la keluarkan duit untuk beli air yang RM15 sebotol konon-konon di baca oleh ustaz tetttttt dan nanti dapat straight A..