iklan

Friday, 2 September 2016

Menyesal Pasang Tinted Magic??


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Firstly, cik dila memang MENYESAL pasang TINTED MAGIC.




cik dila pasang tinted magic dekat rear screen. (ntah betul ke idok orang panggil cam gitu) lepas cik dila exciden time raya ari tu. Sebelum exciden tu memang dah ada tinted tapi panas je. Aimy pun tak selesa nak tidur kalau jalan jauh.

TAPI..

Lepas cik dila pasang tinted magic. 100% berubah. Aimy lagi suka duduk belakang sebab cool je. Dari Melaka ke Kelantan, dia boleh tidur nyenyak separuh perjalanan, kira okey sangat-sangat.

Cik dila tak pernah pasang tinted mahal yang ribu riban, so tak boleh nak compare sangat la. Paling mahal pernah pasang tinted pun RM 300 je untuk UV tapi tak gelap la.
Sebab cik dila dah pasang sendiri, so cik dila berani la nak bercerita kat korang. kot korang tengah mencari tinted kereta yang harga  mampu milik tapi kualiti TERBAIK!!


 Pastikan korang beli yang ORIGINAL tau. by MAGICGLOBESTORE. 1000% syarikat BUMIPUTERA!!

Boleh whatsapp 011-19346924/019-3478842 kalau korang nak tau details untuk kereta korang. lain kereta, lain harga..

Air doa itu 'Karut'


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Sekarang makin banyak pulak keluar air minuman yang berasas kan doa-doa para ulamak. .
Bukan cik dila tak suka atau "jelous" (betul ke ejaan tu?) tapi benda ni sedikit sebanyak dah memesongkan akidah kita sebagai hamba Allah yang beragama Islam.

Ni point nak tutup periuk nasi orang ke?? NOOOOOO!!
Try korang pikir secara logik.. kalau betul la minum air yang di baca atau DI JAMPI oleh ustaz sekian-sekian, budak A akan dapat 23 As SPM 2016. Maka ber huhu la budak A tu. dah tak perlu ulangkaji, tak perlu pi tuition.

Big Y?? kenapa tak bagi air jampi kat Dato Lee Chong Wei masa final Olimpik hari tu? sebab dia bukan Muslim.. okey,fine!! kenapa tak bagi dekat Dhabitah or Amsyar atlet terjun tu??

Cik Dila bukan anti or ape okey.. tapi yang lebih afdhal, korang buat la air bacaan korang sendiri. Buat solat hajat. Niat yang baik-baik. In shaa Allah, Allah akan makbul kan. Tak payah la keluarkan duit untuk beli air yang RM15 sebotol konon-konon di baca oleh ustaz tetttttt dan nanti dapat straight A..


Wednesday, 31 August 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM


Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Cik Dila sempat jalan-jalan ke blog cik nona tentang giveaway yang cik  ENCIK ELIHJAPAHAR ni. Bukan niat nak menang hadiah pun cuma tanda sokongan dan salam kenal.

Jom la pakat-pakat join and follow ELIHJAPAHAR. Mana tahu kot ade rezeki korang nak menang hadiah. Berbaloi-baloi jugak hadiah tu..huhu.

Boleh KLIK sini ye utk join!!



Wanita itu kembali selepas setahun menghilang


Assalamualaikum..
Hi guys!!

cik dila kembali selepas setahun menghilang. sebenarnya tak menghilang pun tapi terlalu banyak agenda, rintangan, cabaran dan pengalaman dalam jangkamasa tu.

RINDUUU??

opkoss la rindu nak menulis, nak bercerita, nak meluah pada keyboard yang setia ni.
banyak yang terjadi dalam hidup dan family cik dila n Mr H..
Raya last year, kitorang 1 family kena langgar time nak pi open house akak yang duduk 1 blok tapi dia buat kat rumah baru dia. Maybe khilaf kitorang jugak, keluar dekat nak maghrib sebab sebelum tu cik dila dan Mr H dok kalut prepare kek untuk open house kat kuarters.
Lebih kurang 2 minggu jugak la kereta masuk bengkel. Dapat la kakak Aimy and Boboy merasa naik motor merempit dalam masa tak ada kereta tu.
Di uji lagi lepas je kereta keluar workshop, Mr H pulak kena langgar. Macam nak gugur jantung cik dila bila dengar dia kena langgar, nasib baik sempat terjun motor. Acctually, hari tu dia kerja shift pagi and balik pukul 3 petang tapi cik dila tunggu, pukul 6 pun still tak balik. ingat kan kena Ot or ade pape. syukur alhamdulillah Mr H selamat and sihat.

Ok, stop la citer pasal cik dila.. tak penting dan tak ade yang menarik pun. nanti cik dila update pasal tinted magic ye..bye2