iklan

Tuesday, 18 August 2015

MERDEKA GIVEAWAY BY HONEYONNEE.COM


Assalamualaikum.

GA by akak sheetah. jom pakat-pakat support. mana tahu rezeki dapat la spray perfume simplysiti tu.


klik untuk join

5 Ciri Tinted Magic by MAGIC GLOBE


Assalamualaikum..

Hari ni cik Dila cuba jugak mencuri sikit masa untuk hupdate blog tak seberapa ni.. Nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC.

1. Tinted Magic Tanpa Gam
Sebelum ni bila kita pi tinted kereta, tinted yang diorang guna ada gam. Sekarang, evolusi baru untuk tinted, tiada gam. So, tak perlu nak tunggu 8jam ke 2 hari ke untuk guna power window..  Maksud bahasa senang, lepas pasang tinted magic ni, kita boleh wat turun naik terus cermin tu..

2. Pilihan Warna Menarik
Haa, banyak pilihan warna yang boleh pilih ikut citarasa kita. cik Dila ambik yang black 75% je. Korang pulak suka yang mana?? Boleh calling cepat sementara stok masih ada.. Tinted ni mengalahkan goreng pisang cheese panas tau!!

3. Senang di Buka dan di Pasang
Lagi satu nak bagitau kat korang, tinted magic ni senang untuk di buka bila korang rasa boring dan senang nak pasang balik bila korang rasa suka. sebabnya?? sebab tinted ni tak ada gam la. Tak payah nak bawak pi kedai pun, tolak sikit dengan kuku, terus tarik dan simpan. Bila nak pasang, spray air kat cermin dan letak tinted. SETTLE!! tu cik Dila bagi contoh la.



4. Murah
Ehh, dah cerita banyak sampai lupa nak habaq harga.. Harga tinted ni tersangat murah dan BERBALOIII-BALOI..Kalau korang pi pasang kat kedai, confirm-confirm kena ready duit dalam RM200. Tapi tinted ni jauh lagi murah. Nak tahu berapa, contact la nombor tu.

5. Size 50cm x 300cm
yang ni cik Dila tak berapa nak expert sangat. Yang cik Dila tahu, ukuran ni cukup untuk 4 cermin sisi kereta  sedan. Kalau korang nak pasang di kereta MPV, korang kena contact person in charge la. Diorang memang expert dari cik Dila ni..

Banyak lagi yang cik Dila nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC ni tapi Aimy dah datang nak tolong menaip sekali. Nanti cik Dila share lagi okeyh..

Monday, 17 August 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015



Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 


Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Shalminadya | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana |  


2. Wajib Like Fanpage Sponsor













3. Follow  Instagram Sponsor


5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Friday, 14 August 2015

Cara memujuk anak senang makan ubat


Assalamualaikum..

Anak-anak memang susah or sukar nak makan ubat. Almaklum ler, ubat ni memang pahit. Cik Dila sangat-sangat akui tu sebab cik Dila pun antara orang yang susah nak makan ubat ni.. 

1. Pujuk dengan kata PUJIAN..
Kita harus beri anak-anak kata pujian. Contoh "kakak ni pandai la,jom makan ubat ni.. kalau kakak makan ubat ni, kakak memang anak umi yang sangat pandai.." and setiap kali cik Dila guna ayat macam ni, laju je Aimy datang makan ubat dia.

2. Beritahu KEBAIKAN ubat
Tugas yang penting untuk fahamkan anak-anak tentang ubat. Macam kita juga, mereka pun tertanya-tanya kenapa dia perlu makan ubat.. so, "kakak kena makan ubat ni. Bila kakak makan ubat ni, kakak akan sihat, boleh main-main, boleh pi jalan-jalan.."

3. Gunakan nada LEMBUT
Pujuk la anak-anak dengan nada yang lembut. Jangan nak menjerit or MARAH bila mereka susah or tak nak makan ubat. Sebenarnya mereka hanya takut and tugas kita la untuk meyakinkan diorang yang ubat tu sangat bagus untuk diorang.

4. Berikan CONTOH yang baik
Kita sebagai parents perlu jadi roll model yang baik untuk diorang.. Bila kita tak sihat, tunjuk kan yang kita ni senang nak makan ubat. Cik Dila perasan ni sebab time cik Dila demam and nak makan ubat, Aimy laju je nak try... #tapi tak boileh,beza dos.

5. Mencegah Lebih BAIK dari Mengubati
Sememangnya mencegah lebih baik dari mengubati. Kalau dah tau anak-anak kita susah nak makan ubat, jaga la mereka elok-elok. Bukan ape, bila mereka demam, kita mesti tak akan lena nak tidur. Setiap jam mesti bangun chek temperature badan dia, lapkan dia..

Jom try QASEH JUNIOR..sangat bagus sebagai makanan tambahan kerana daripada makanan sunnah..

Wednesday, 12 August 2015

Resepi kek puding karamel Gojes

      
                                                             Assalamualaikum..

Alhamdulillah,cik Dila masih di panjangkan usia untuk terus menulis kat blog ni..jika di jemput Ilahi, inshaAllah generasi akan datang boleh terus membaca walaupun sekadar kenangan semata-mata..

Last Friday tempat Mr H keje buat openhouse and satu family di minta supply satu makanan dessert. Puas la cik Dila fikir nak buat ape and Mr H request KEK Karamel.. Hurm, yess boss! bila dia request, maknanya memang sedap la yang cik Dila buat sebelum ni..



ni la rupe kek yang cik Dila buat tu.. kakak Aimy awal-awal lagi dah cakap "dap ermm"..