iklan

Wednesday, 13 May 2015

Belajar Menjahit Tanpa ke Kelas Jahitan


Assalamualaikum..

Minggu ni Cik Dila sibuk dengan aktiviti sikit. Nak tahu aktiviti ape?? Aktiviti menjual barangan prelove.. Bukan barangan terbuang tapi yang kami dah tak gune macam baju lama Aimy. sayang nak buang sebab masih baru, banyak pulak yang ade brand.

Okey, entry ni bukan nak citer pasal prelove ye.. tapi tentang cik Dila terdetikkk hati nak belajar menjahit.. Almaklum la, cik Dila ni perempuan Melayui, mesti la kena tahu menjahit. Walaupun sikittttt.. Senang nak jahit baju yang koyak or at least baju untuk Aimy.

 Tapi cik Dila tak tahu kat mana kelas untuk belajar menjahit. Tak kesah la if tak provide sijil pun asal ilmu tu cukupp.. Lagipun cik Dila sekarang tengah busy menjadi fulltime housewife n fully breastfeed Boboy.. memang tak de mase la nak pi kelas bagaii.

Amboiiii.. cik Dila,ko ingat ko bijak sangat ek nak main taram je jahit baju!! sebab tu cik Dila just nak jahit baju untuk kami-kami je.. yang senang.. tak payah nak upah tukang jahit. Sekarang kan dah ade GST..tukang jahit pun ada servis charge okeyhhh..

Nampak nya kena belajar dari pakcik Google je la.. so, jom semua wanita kita belajar menjahit..hihi..

First, cik Dila nak belajar buat NURSING PILLOW..so, see u next okeyh..tadaaa!