iklan

Saturday, 13 December 2014

Review: Powerbank ROMOSS


Assalamualaikum..

Hye all.. Salam FINAL.. final kenape?? HM kan berjaya mengaum ke final.. Bangga la sikit, and jangan berhenti support our team.. Tak kisah la tentang player 'ego' or 'tak boleh di kritik' tu.. Yang penting kita sokong pasukan HM, bukan individu  okeyh...

Ni cik Dila nak share tentang powerbank yang HANGATTT cam pisang goreng cheese + coklat.. Sebelum ni cik Dila ada citer tentang powerbank Pineng Tiruan yang memang mendapat sambutan. Ramai giler member cik Dila yang beli Powerbank Pineng sebab harga murah.. Tapi baru guna kejap, dengar macam-macam keluhan diorang pasal powerbank 'MURAH' diorang tu..

Cik Dila puas hati sangat-sangat dengan powerbank ROMOSS ni. And cik Dila jugak berani jadi agent powerbank ni. Harga memang berbaloiii-baloii baq hang.. Kira harga kawan-kawan je. So, cik Dila sedia kan terus jawapan untuk soalan yang timbul tanda ?? kat korang okeyh..


Q: Original ke LOCAL??
A: Powerbank ni 100% Original.

Q: Macam mana nak tahu Ori ke Local?
A: Ada Sticker MC MILLION kat kotak.. McMillion ni kiranya Authorised Dealer Powerbank Romoss di Malaysia. Kiranya macam handphone nokia, kalau ada sticker ZITRON tu kira ORI laa..
*tu kira contoh mudah yang cik Dila boleh bagi la untuk korang cepat tangkap*

Q: Warranty bape lama?
A: Warranty untuk 1 tahun. Kalau rosak apa-apa berkaitan manufacturing, korang boleh hantar ke mana-mana branch ROMOSS

Q: Bape kali boleh caj hp?
A: Depends pada model hp korang.

Q: Bape watt?
A: Cik Dila ada yang 10400mAh.. setakat ni kat Malaysia, yang paling tinggi watt pun 10400mAh je, kalau ada yang lagi besar sampai 20000mAh, itu yang local..*jawapan daripada dealer*

So, cik Dila harap dah berjaya menjawab persoalan dari korang. Kalau korang still ada rasa was-was, boleh chek dekat outlet Romoss yang dah macam cendawan tumbuh sekarang ni.

Harga????
kan dah cakap nak bagi harga kawan-kawan je.. Only RM90 include postage.. MAHALL??
Okeyh la kalau mahal, kat branch jual RM99 (promosi) kalau tak ade promosi RM129nett..
Memang tak dapet nak nolongg ler..

p/s: pastikan yang ORI baru beli.. jangan sebab nak powerbank RM50, rosak hp yang harga RM1000++..tak berbaloiiii!!
Kalau korang still ade persoalan tentang powerbank ni, boleh la tengok review kat uncle google ni tapi mostly dari oversea la sebab powerbank ni dah PEMOSSS giler kat sana...