iklan

Sunday, 21 December 2014

Menarik Follower di Blog


Assalamualaikum..

Hye all.. Update blog time ni coz Aimy baru je lelap. Hurmm, susah nak tidorkan dia sekarang ni sebab dia selalu nak ummi kesayangan dok pelok-pelok dia.

Cik Dila pun tak tahu nak tulis entry tentang apa tapi belog ni macam dah lama tak berupdate.. Tu yang rajin kan tangan untuk menekan keyboard ni. Belog ni memang tak seberapa. cik Dila menulis hanya untuk berkongsi rasa dan cerita. Berkongsi ilmu and pengetahuan yang tak seberapa dalam diri dan minda.

Cik Dila pun tak tahu macam mana nak menarik follower untuk like and follow belog kita. Kadang-kadang dok terpikir, ade ke yang baca?? Atau ummi hanya SS? SS tu apa?? Ss tu 'Syok Sendiri'..
Tapi apa pun, menulis la dengan ikhlas. Berkongsi la dengan jujur. InshaAllah, apa yang di kongsi akan memberi manfaat kepada sesiapa yang membaca.

Mungkin ia bukan di baca hari ini.. Mungkin esok atau lusa, atau 2,3 tahun lagi.. dan masa tu, bukan bonus Nuffnang yang kita perlu tengok tapi SAHAM akhirat yang kita minta..
Cehh, mesti korang TERKESIMAA dengan cik Dila kan?? 

Menarik Follower ada macam-macam cara, adayang buat giveaway, ade yang mintak buat review. Tapi cik Dila hanya pasrah.. follow la jika belog cik Dila boleh memberi manfaat dalam hidup korang. Jika tak, biar je berlalu seperti angin membawa dedaun kayu..


p/s: tqvm kalau ada yang baca.. sudi-sudi la komen and follow g+ cik Dila..