iklan

Thursday, 20 November 2014

Original atau 'Tiruan'??


Assalamualaikum..

Hari ni cik Dila update entri pepagi sebelum Aimy bangun.. Bukan ape, kalau dia dah bangun, nanti akan jadi dua orang pulak yang menulis entri dalam blog cik Dila ni.. Paham ke idokk?? Nanti ada pulak yang nyanyi lagu Keliru sebab apa yang cik Dila tulis tu maksudnya tak sampai.

Emm, semalam cik Dila terbaca luahan rasa ketidakpuasan hati Innanie Ariffin bila entri dia telah di 'copypaste'. Hurmmm, cik Dila maybe bukan orang yang tepat untuk mengulas isu tersebut but I'm always talk to myself, 'BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI'. 

Haa, ape related nya?? Ye la, bila kita berdiri atas kaki sendiri, kita akan usaha sendiri. Usaha mencari idea, usaha untuk menulis, usaha untuk menarik trafik.. pendek kata, hidup ni memang perlu berusaha. Jangan menunggu semua untuk di suap.



Bagi cik Dila, jadi blogger ni cukup senang, just create a blog and u dah jadi blogger but nak tarik trafik or nak buat entri tu yang susah. But u must be creatif. Kalau rasa tak kreatif or tak ada idea, tak payah nak copy segala bagai untuk update blog. Cuba letak diri kita kat tempat orang di tiru itu.. and baru kita tahu susah tak menjadi 'dia'..


So, sentiasa la tanya diri.. Nak yang Ori or Tiruan??


Tqvm for reading tulisan yang tak seberapa ni. sila KLIK!!