iklan

Monday, 10 November 2014

BAKAT atau RUPA??


Assalamualaikum..

Akademi Fantasia (AF 2014) dah berjaya melabuhkan tirainya semalam. Mesti banyak suka-duka and kenangan yang tertinggal kepada pelajar, tenaga pengajar, juri, host and we oll sebagai penonton or pengundi. Cik Dila tahu ramai gilerrr yang tak puas hati dengan result semalam kan??

Well, itu la AF dik! Realitinya di sini!




Kita sebagai penonton, hanya mampu pasghah okeyh... twitter cik Dila banjirr dengan ayat-ayat terkezutt bila AMAN jadi naib juara. And cik Dila sendiri pun macam tak percaya.

tapi... ni la namanya rezeki. Walaupun suara dia okey-okey jer tapi dia berjaya mencuri undi kesian daripada penonton Malaysia. Well, we oll know rakyat Malaysia memang jenis mudah kesian, ringan tangan nak menderma AFUNDI.

Anyway, tahniah la Aman. Even retisss yang cik Dila fav sangat boleh lupa lirik time final but she's still strong to finish it. Memang terbaikkk la Nuha. sedikit la rasa 'ralat' sebab lagu 3 suara memang susah and Nuha pulun untuk nyanyi sorang-sorang...

So, AF 2014 berjaya membuktikan bahawa berbakat atau tak, itu bukan keutamaan tapi yang penting ada rupa. Aman memang ada rupa yang boleh di "market" kan. Good Luck Aman... Dalam AF anda dah berjaya, hopefully perjalanan seni anda tidak terhenti dan buktikan 'Bidang Seni memang Bidang anda!'


tq for reading...

p/s: when Allah says, rezeki itu milik kita.. jangan pernah menidakkannya!