iklan

Thursday, 9 October 2014

Nuffnang menipu blogger?

Assalamualaikum..

Hari ni cik Dila nak share cara-cara nak jadi KAYA dengan NUFFNANG. Rasanya ramai giler yang dah tahu tentang  NUFFNANG ni, iaitu satu medium utuk blogger buat duit and satu medium untuk advertiser buat iklan. 

  1. Kekalkan status "Gliterrati".
Status ni penting bagi sebab Nuffnang  appreciate sesiapa yang setia dengan diorang..so, Nuffnang bagi specialty kepada sesiapa yang tak MENDUAKANnya..haa,so korang jangan la nak curang-curang pulak.


    2.  Letak Iklan

Haa, selain tu korang kena la pandai nak letak iklan Nuffnang ni. Kena la pilih tempat yang sesuai and jangan cakap menyemak pulak sebab nanti takut diorang pulak rasa semak nak bagi earning kat korang.


    3.  Update Profile dan Blog Survey

Selain tu, korang kena la ringankan tulang untuk update korang punya Bio Profile and Blog survey kat NUFFNANG. Nanti diorang akan TERPERASAN kewujudan blog korang.


   4.  Submit ticket kepada Nuffnang

Ni lagi satu cara untuk buat diorang Terperasan kewujudan korang iaitu dengan ringankan tulang untuk submit ticket. Apa ticket?? Ticket ni pertanyaan  ye adik-adik. tanya la pape soalan pun, diorang akan tetap jawab.


    5.  Sila maintain trafik ke blog

Yang ni memang susah kalau kita blogger newbie sebab kena pastikan kita punya entri memang MELETOP la kalau nak tarik sampai 100UV per day..Tapi tak mustahil kalau korang rajin nak merapu kat blog korang.


tq for reading okeyh...Sila KLIK NUFFNANG cik Dila.