iklan

Thursday, 2 October 2014

Bahaya SELFIE

Assalamualaikum..

Hye all..sorry la cik Dila nak share sikit pendapat cik Dila tentang hobi yang semakin berkembang pesat di Malaysia ni. Nowadays, manusia macam dah terlalu taksub dengan diri sendiri. Okey la cik Dila tak kesah kalau korang cakap, "kami bersyukur dengan anugerah Tuhan". Boleh terima la kalau BETUL begitu.
Cik Dila bukan jelesss okeyh..Tapi bila dah dunia makin maju,teknologi makin canggih, minda manusia semakin ROSAK..kenapa cik Dila cakap ROSAK?? Yela, pergi tempat-tempat ibadat pun korang nak SELFIE ke?? apa objektif nya? Apa logiknya pada akal fikiran Muslim?
Sampaikan ada yang pergi Mekah untuk buat ibadat Haji pun buat selpiee..Nonsense la okeyh!!
Kecanggihan dan kemajuan teknologi harus seiring dengan minda yang MANTOPP!
Jika perangai begini yang seorang Muslim tunjuk kan, macammana penganut agama lain nak respect kita? Tunjukkan Islam yang terbaikk!
Cik Dila tak pernah pula tengok orang Cina SELFIE semasa diorang sembahyang atau semasa pergi beri penghormatan kepada saudara yang meninggal. Kalau ada and Cik Dila terlepass pandang, sorry la yea!
Cik Dila pun tak pernah tengok orang India selfie di KUIL. atau semasa majlis keagamaan diorang.
SO, harap-harap la kita sebagai Muslim pun boleh jaga diri and tindakan. Jangan terlalu OBSESSS dengan diri anda kerana semuanya sementara.

tq for reading... SILA KLIK!