iklan

Saturday, 27 September 2014

Allianz Insurance sangat TERUK??

Assalamualaikum..

Sorry sebab curi masa korang untuk baca tulisan cik Dila yang tak berapa nak ADOO..
Firstly, cik Dila nak tanya or korang tanya diri sendiri, dah ada insurans diri ke belum?
Secondly, perlu ke ambik insurans utuk diri sendiri?
Thirdly, insurans ni untuk orang-orang kaya je. Kami tak mampu nak bayar bulanan insurans, hutang pun banyak tak terbayar.

OKEYYY..

ni cik Dila nak UBAH and jawab soalan-soalan tu. Insurans ni sebenarnya sangat perlu sebab kita tak tahu apa akan jadi sesaat lagi, seminit lagi, sejam lagi, sehari lagi, seminggu lagi, sebulan lagi ataupun setahun lagi. So, insurans ni macam "SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN". Bila kita mintak husband kita ambik insurans, bukan bermaksud kita mintak yang tak elok berlaku tapi persediaan awal.
Back to the tittle..Allianz Insurance ni memang TERUK sebab dia cover dari A-Z..kat bawah ni cik Dila citer utuk Allianz Insurance Powerlink and kalau ada yang nak info LEBIH lanjut, cik Dila akan serahkan pada yang PAKAR.
  1. Tiada ko-insurans selagi ikut kelayakan bilik. Mungkin ramai yang fikir untuk mendapat plan medical yang tinggi dan mendapat kelayakan bilik adalah mahal. tapi yang SEBENARnya anggapan itu tidak benar.
  2. Company tersenarai dalam Fortune 500. yang ni korang boleh tanya pakcik GOOGLE
  3. Caj insurannya murah. untuk kepastian boleh chek dengan yang pakar.
  4. Tak Perlu Apply Elaun Hospital sebab 100% cover
  5. Rangkaian panel hospital yang terbanyak di Malaysia.
Kalau ada kawan-kawan atau saudara-mara yang berminat, boleh la contact:

Suria
017-2078947