iklan

Tuesday, 30 October 2012

Permulaan sebagai Blogger

Assalamualaikum..

hye all..Cik Dila ni baru nak berjinak-jinak sebagai blogger. Sebelum ni dah try tapi TERLUPA password blog lama. So,kena la  mula dari Zero To Hero balik. Fullname yang makayah bagi SITI FADHILAH BINTI MD YUNUS, short nya memang ramai yang panggil Dila or Dieylah. Cik Dila bukan la pandai SANGAT..biasa-biasa je tapi tetap nak jadi yang LUAR BIASA sebab nak buat MAKAYAH bangga. cik Dila lepasan ijazah dari UiTM Shah Alam and Puncak Alam. Cik Dila got married masa last sem, jodoh dari Allah datang awal but still boleh jadi graduate. Cik Dila ambik final paper pun masa tengah pregnant kat SWEETY.. almaklum ler, kitorang tak merancang sebab orang DOLU-dolu cakap tak elok merancang sebelum dapat sorang. So,lepas 3 bulan kahwin, dapat ler morning sickness.
Cik Dila survived ler naik bas turun bas dari Melaka ke Shah Alam untuk attend class, hantar assaigment. Sweety pula macam tahu ummi dia tengah study, morning sickness datang time hari minggu je. Sebab tu classmate tak tahu yang cik Dila ni PREGGY. Alhamdulillah, Allah permudahkan jalan untuk kami sekeluarga.
So, cik Dila nasihatkan kepada korang yang dah ade pakwe,makwe..kahwin je la.buat majlis kecik-kecik pun tak apa yang penting selesaikan yang WAJIB. cik Dila bersyukur sangat Allah permudahkan cik Dila untuk menjadi isteri walaupun rasa tak confident untuk pikul tugas sebagai student and wife tapi berjaya juga. Bila dah kahwin, semangat nak study tu berkobar-kobar and tak ada fikir pakwe tengah buat apa or curang ke, sebab dia dah jadi yang HALAL untuk kita. Insha Allah, maksiat pun dah tak ada.
tu aje yang cik Dila boleh share tentang cik Dila...

tq for reading....