iklan

Friday, 2 September 2016

Menyesal Pasang Tinted Magic??


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Firstly, cik dila memang MENYESAL pasang TINTED MAGIC.




cik dila pasang tinted magic dekat rear screen. (ntah betul ke idok orang panggil cam gitu) lepas cik dila exciden time raya ari tu. Sebelum exciden tu memang dah ada tinted tapi panas je. Aimy pun tak selesa nak tidur kalau jalan jauh.

TAPI..

Lepas cik dila pasang tinted magic. 100% berubah. Aimy lagi suka duduk belakang sebab cool je. Dari Melaka ke Kelantan, dia boleh tidur nyenyak separuh perjalanan, kira okey sangat-sangat.

Cik dila tak pernah pasang tinted mahal yang ribu riban, so tak boleh nak compare sangat la. Paling mahal pernah pasang tinted pun RM 300 je untuk UV tapi tak gelap la.
Sebab cik dila dah pasang sendiri, so cik dila berani la nak bercerita kat korang. kot korang tengah mencari tinted kereta yang harga  mampu milik tapi kualiti TERBAIK!!


 Pastikan korang beli yang ORIGINAL tau. by MAGICGLOBESTORE. 1000% syarikat BUMIPUTERA!!

Boleh whatsapp 011-19346924/019-3478842 kalau korang nak tau details untuk kereta korang. lain kereta, lain harga..

Air doa itu 'Karut'


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Sekarang makin banyak pulak keluar air minuman yang berasas kan doa-doa para ulamak. .
Bukan cik dila tak suka atau "jelous" (betul ke ejaan tu?) tapi benda ni sedikit sebanyak dah memesongkan akidah kita sebagai hamba Allah yang beragama Islam.

Ni point nak tutup periuk nasi orang ke?? NOOOOOO!!
Try korang pikir secara logik.. kalau betul la minum air yang di baca atau DI JAMPI oleh ustaz sekian-sekian, budak A akan dapat 23 As SPM 2016. Maka ber huhu la budak A tu. dah tak perlu ulangkaji, tak perlu pi tuition.

Big Y?? kenapa tak bagi air jampi kat Dato Lee Chong Wei masa final Olimpik hari tu? sebab dia bukan Muslim.. okey,fine!! kenapa tak bagi dekat Dhabitah or Amsyar atlet terjun tu??

Cik Dila bukan anti or ape okey.. tapi yang lebih afdhal, korang buat la air bacaan korang sendiri. Buat solat hajat. Niat yang baik-baik. In shaa Allah, Allah akan makbul kan. Tak payah la keluarkan duit untuk beli air yang RM15 sebotol konon-konon di baca oleh ustaz tetttttt dan nanti dapat straight A..


Wednesday, 31 August 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM


Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Cik Dila sempat jalan-jalan ke blog cik nona tentang giveaway yang cik  ENCIK ELIHJAPAHAR ni. Bukan niat nak menang hadiah pun cuma tanda sokongan dan salam kenal.

Jom la pakat-pakat join and follow ELIHJAPAHAR. Mana tahu kot ade rezeki korang nak menang hadiah. Berbaloi-baloi jugak hadiah tu..huhu.

Boleh KLIK sini ye utk join!!



Wanita itu kembali selepas setahun menghilang


Assalamualaikum..
Hi guys!!

cik dila kembali selepas setahun menghilang. sebenarnya tak menghilang pun tapi terlalu banyak agenda, rintangan, cabaran dan pengalaman dalam jangkamasa tu.

RINDUUU??

opkoss la rindu nak menulis, nak bercerita, nak meluah pada keyboard yang setia ni.
banyak yang terjadi dalam hidup dan family cik dila n Mr H..
Raya last year, kitorang 1 family kena langgar time nak pi open house akak yang duduk 1 blok tapi dia buat kat rumah baru dia. Maybe khilaf kitorang jugak, keluar dekat nak maghrib sebab sebelum tu cik dila dan Mr H dok kalut prepare kek untuk open house kat kuarters.
Lebih kurang 2 minggu jugak la kereta masuk bengkel. Dapat la kakak Aimy and Boboy merasa naik motor merempit dalam masa tak ada kereta tu.
Di uji lagi lepas je kereta keluar workshop, Mr H pulak kena langgar. Macam nak gugur jantung cik dila bila dengar dia kena langgar, nasib baik sempat terjun motor. Acctually, hari tu dia kerja shift pagi and balik pukul 3 petang tapi cik dila tunggu, pukul 6 pun still tak balik. ingat kan kena Ot or ade pape. syukur alhamdulillah Mr H selamat and sihat.

Ok, stop la citer pasal cik dila.. tak penting dan tak ade yang menarik pun. nanti cik dila update pasal tinted magic ye..bye2

Tuesday, 18 August 2015

MERDEKA GIVEAWAY BY HONEYONNEE.COM


Assalamualaikum.

GA by akak sheetah. jom pakat-pakat support. mana tahu rezeki dapat la spray perfume simplysiti tu.


klik untuk join

5 Ciri Tinted Magic by MAGIC GLOBE


Assalamualaikum..

Hari ni cik Dila cuba jugak mencuri sikit masa untuk hupdate blog tak seberapa ni.. Nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC.

1. Tinted Magic Tanpa Gam
Sebelum ni bila kita pi tinted kereta, tinted yang diorang guna ada gam. Sekarang, evolusi baru untuk tinted, tiada gam. So, tak perlu nak tunggu 8jam ke 2 hari ke untuk guna power window..  Maksud bahasa senang, lepas pasang tinted magic ni, kita boleh wat turun naik terus cermin tu..

2. Pilihan Warna Menarik
Haa, banyak pilihan warna yang boleh pilih ikut citarasa kita. cik Dila ambik yang black 75% je. Korang pulak suka yang mana?? Boleh calling cepat sementara stok masih ada.. Tinted ni mengalahkan goreng pisang cheese panas tau!!

3. Senang di Buka dan di Pasang
Lagi satu nak bagitau kat korang, tinted magic ni senang untuk di buka bila korang rasa boring dan senang nak pasang balik bila korang rasa suka. sebabnya?? sebab tinted ni tak ada gam la. Tak payah nak bawak pi kedai pun, tolak sikit dengan kuku, terus tarik dan simpan. Bila nak pasang, spray air kat cermin dan letak tinted. SETTLE!! tu cik Dila bagi contoh la.



4. Murah
Ehh, dah cerita banyak sampai lupa nak habaq harga.. Harga tinted ni tersangat murah dan BERBALOIII-BALOI..Kalau korang pi pasang kat kedai, confirm-confirm kena ready duit dalam RM200. Tapi tinted ni jauh lagi murah. Nak tahu berapa, contact la nombor tu.

5. Size 50cm x 300cm
yang ni cik Dila tak berapa nak expert sangat. Yang cik Dila tahu, ukuran ni cukup untuk 4 cermin sisi kereta  sedan. Kalau korang nak pasang di kereta MPV, korang kena contact person in charge la. Diorang memang expert dari cik Dila ni..

Banyak lagi yang cik Dila nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC ni tapi Aimy dah datang nak tolong menaip sekali. Nanti cik Dila share lagi okeyh..

Monday, 17 August 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015



Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 


Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Shalminadya | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana |  


2. Wajib Like Fanpage Sponsor













3. Follow  Instagram Sponsor


5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.