Friday, 2 November 2018

#tintedmagicoriginal semakin menjadi pilihan

Assalamualaikum..

Semua pengguna kenderaan sudah arif tentang kepentingan tinted atau penapis haba. Cuaca panas dan iklim di Malaysia membuatkan penggunaan tinted kereta sebagai satu kemestian.
Dengan kemunculan tinted evolusi terkini iaitu Tinted Magic by Globestore, pemasangan dan pemilihan tinted menjadi semakin sihat.
Penggunaan tinted gam konvensional dianggap membazir dan ketinggalan zaman. Ianya disebabkan oleh beberapa fakotr ;

1. Kualiti tinted yang mudah koyak 
2. Tahap perlindungan haba yang minimum
3. 'permainan' harga antara penjual
4. 'menggula-gula' kan pengguna dengan warranty
5. Terlalu banyak kos (upah pasang + upah cuci) yang tidak dinyatakan dengan tepat.
.
Jika berminat dengan Tinted Magic by Globestore, boleh klick link berikut ;

Tinted Magicglobestore (untuk pelanggan Petaling Jaya atau Lembah Klang)
whatsapp En. Ady Tinted Magic HQ (tekan sahaja link tanpa peril save contact)

Untuk pelanggan sekitar Kuala Lumpur, boleh ke cawangan di Batu Caves
Tokey Tinted Murah atau boleh whatsapp En. Faizal Tokey Tinted Batu Caves 

Untuk pelanggan sekitar Melaka, Muar pula boleh survey di Tinted Magic Melaka atau whatsapp ke En. Hairi TMM (tekan sahaja link tanpa perlu save nombor).

Friday, 2 September 2016

Menyesal Pasang Tinted Magic??


Assalamualaikum..
Hi guys!!

Firstly, cik dila memang MENYESAL pasang TINTED MAGIC.




cik dila pasang tinted magic dekat rear screen. (ntah betul ke idok orang panggil cam gitu) lepas cik dila exciden time raya ari tu. Sebelum exciden tu memang dah ada tinted tapi panas je. Aimy pun tak selesa nak tidur kalau jalan jauh.

TAPI..

Lepas cik dila pasang tinted magic. 100% berubah. Aimy lagi suka duduk belakang sebab cool je. Dari Melaka ke Kelantan, dia boleh tidur nyenyak separuh perjalanan, kira okey sangat-sangat.

Cik dila tak pernah pasang tinted mahal yang ribu riban, so tak boleh nak compare sangat la. Paling mahal pernah pasang tinted pun RM 300 je untuk UV tapi tak gelap la.
Sebab cik dila dah pasang sendiri, so cik dila berani la nak bercerita kat korang. kot korang tengah mencari tinted kereta yang harga  mampu milik tapi kualiti TERBAIK!!


 Pastikan korang beli yang ORIGINAL tau. by MAGICGLOBESTORE. 1000% syarikat BUMIPUTERA!!

Boleh whatsapp 011-19346924/019-3478842 kalau korang nak tau details untuk kereta korang. lain kereta, lain harga..

Tuesday, 18 August 2015

5 Ciri Tinted Magic by MAGIC GLOBE


Assalamualaikum..

Hari ni cik Dila cuba jugak mencuri sikit masa untuk hupdate blog tak seberapa ni.. Nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC.

1. Tinted Magic Tanpa Gam
Sebelum ni bila kita pi tinted kereta, tinted yang diorang guna ada gam. Sekarang, evolusi baru untuk tinted, tiada gam. So, tak perlu nak tunggu 8jam ke 2 hari ke untuk guna power window..  Maksud bahasa senang, lepas pasang tinted magic ni, kita boleh wat turun naik terus cermin tu..

2. Pilihan Warna Menarik
Haa, banyak pilihan warna yang boleh pilih ikut citarasa kita. cik Dila ambik yang black 75% je. Korang pulak suka yang mana?? Boleh calling cepat sementara stok masih ada.. Tinted ni mengalahkan goreng pisang cheese panas tau!!

3. Senang di Buka dan di Pasang
Lagi satu nak bagitau kat korang, tinted magic ni senang untuk di buka bila korang rasa boring dan senang nak pasang balik bila korang rasa suka. sebabnya?? sebab tinted ni tak ada gam la. Tak payah nak bawak pi kedai pun, tolak sikit dengan kuku, terus tarik dan simpan. Bila nak pasang, spray air kat cermin dan letak tinted. SETTLE!! tu cik Dila bagi contoh la.



4. Murah
Ehh, dah cerita banyak sampai lupa nak habaq harga.. Harga tinted ni tersangat murah dan BERBALOIII-BALOI..Kalau korang pi pasang kat kedai, confirm-confirm kena ready duit dalam RM200. Tapi tinted ni jauh lagi murah. Nak tahu berapa, contact la nombor tu.

5. Size 50cm x 300cm
yang ni cik Dila tak berapa nak expert sangat. Yang cik Dila tahu, ukuran ni cukup untuk 4 cermin sisi kereta  sedan. Kalau korang nak pasang di kereta MPV, korang kena contact person in charge la. Diorang memang expert dari cik Dila ni..

Banyak lagi yang cik Dila nak habaq mai kat korang tentang TINTED MAGIC ni tapi Aimy dah datang nak tolong menaip sekali. Nanti cik Dila share lagi okeyh..

Monday, 17 August 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015



Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 


Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Shalminadya | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana |  


2. Wajib Like Fanpage Sponsor













3. Follow  Instagram Sponsor


5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Friday, 14 August 2015

Cara memujuk anak senang makan ubat


Assalamualaikum..

Anak-anak memang susah or sukar nak makan ubat. Almaklum ler, ubat ni memang pahit. Cik Dila sangat-sangat akui tu sebab cik Dila pun antara orang yang susah nak makan ubat ni.. 

1. Pujuk dengan kata PUJIAN..
Kita harus beri anak-anak kata pujian. Contoh "kakak ni pandai la,jom makan ubat ni.. kalau kakak makan ubat ni, kakak memang anak umi yang sangat pandai.." and setiap kali cik Dila guna ayat macam ni, laju je Aimy datang makan ubat dia.

2. Beritahu KEBAIKAN ubat
Tugas yang penting untuk fahamkan anak-anak tentang ubat. Macam kita juga, mereka pun tertanya-tanya kenapa dia perlu makan ubat.. so, "kakak kena makan ubat ni. Bila kakak makan ubat ni, kakak akan sihat, boleh main-main, boleh pi jalan-jalan.."

3. Gunakan nada LEMBUT
Pujuk la anak-anak dengan nada yang lembut. Jangan nak menjerit or MARAH bila mereka susah or tak nak makan ubat. Sebenarnya mereka hanya takut and tugas kita la untuk meyakinkan diorang yang ubat tu sangat bagus untuk diorang.

4. Berikan CONTOH yang baik
Kita sebagai parents perlu jadi roll model yang baik untuk diorang.. Bila kita tak sihat, tunjuk kan yang kita ni senang nak makan ubat. Cik Dila perasan ni sebab time cik Dila demam and nak makan ubat, Aimy laju je nak try... #tapi tak boileh,beza dos.

5. Mencegah Lebih BAIK dari Mengubati
Sememangnya mencegah lebih baik dari mengubati. Kalau dah tau anak-anak kita susah nak makan ubat, jaga la mereka elok-elok. Bukan ape, bila mereka demam, kita mesti tak akan lena nak tidur. Setiap jam mesti bangun chek temperature badan dia, lapkan dia..

Jom try QASEH JUNIOR..sangat bagus sebagai makanan tambahan kerana daripada makanan sunnah..

Friday, 12 June 2015

1'st Giveaway by Murni Alysa


Assalamualaikum..

Cik Dila ber GA lagiii.. tq kat Cik Murni sebab ajak cik Dila join GA yang dia buat.
Seperti kebiasaan la, cik Dila join je setiap GA yang rakan blogger buat.. Kalah atau menang tu belakang kira yang penting niat kita nak memeriahkan..

klik untuk join
Cik Dila nak tag :
sis Shida
and 
sis Eyra

Selain daripada nak memeriahkan, OPKOSSS la cik Dila nak menang vitamin C shaklee.. "Saya mahu mencuba Vitamin C ini kerana TERUJA nak lihat kesan yang superbb pada kulit saya".. cehhh,ayat skema dari cik Dila... Tapi memang betul la sebab nak test sejauh mana berkesan nya vitamin C yang jadi bualan ramai ni.

Tapi korang jangan salah faham pulak. Vitamin C ni bukan untuk cantik semata-mata ye. Banyak lagi manfaat lain tapi kalau dah lain-lain sihat, MESTI lah terpancar dari kulit wajah yang cantik and glowing je.. tak gitu???

Membantu pembetukan kolagen 
  • Iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya akan lebih licin, cerah, tegang dan cantik. Serta luka pun cepat sembuh kerana Vitamin C ini akan membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.


Memperbaiki simptom pendarahan 
  • Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam pada kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


Mengekalkan kolestrol sihat 
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah. Mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisme kolestrol iaitu pembetukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Mereka yang menghidap darah tinggi digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan strok dan jantung tersumbat.


Peningkatan sistem imun 
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu atau selsema. Penghidap sakit asthma, sangat-sangat disarankan mengambil Vitamin C dalam diet seharian.


Detoksifikasi 
  • Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksid menjadikan ia tidak bahaya pada buah pinggang dan ia dapat dinyahkan dari badan dengan mudah. Mereka yang merokok sepatutnya menjadikan vitamin C sahabat baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.


Berperanan mengeluarkan hormon anti-stress dan pengeluaran interferon (hormon fungsi imun)
  • Mengikut doktor Bruce Miller, "The more you stress,the more you need vitamin C". Dan kita tahu, stress boleh memusnahkan Vitamin C didalam badan kita. Dan kekurangan vitamin C, sistem keimunan badan akan menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.


Penyakit Skurvi adalah akibat kekurangan Vitamin C
  • Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan Vitamin C. Jelas sekali Vitamin C adalah umpama gam melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan tidak mudah terkoyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit, disarankan untuk mengambil dos Vitamin C yang lebih tinggi untuk mempercepatkan proses penyembuhan.
p/s: harap-harap rezeki cik Dila ade la untuk try Vitamin C ni ye..hehe

Monday, 8 June 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com



Assalamualaikum..

GA lagiiiii..makk aii.. update blog dengan join GA je..hihi.. Jom pakat-pakat join ye. Support usaha members blogger ni..kita baca blog dia,nanti dia baca blog kita.. At least sama-sama dapat menambah ilmu yang tak seberapa ni..


giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom
Klik ye untuk join

Kalah menang tu belakang kira yang penting semangat and niat nak memeriahkan tu penting.. Kalau menang, REZEKI.. kalau kalah, CUBA LAGI..hehe


p/s: harapan semoga ada rezeki cik dila..boleh la topup cikit untuk beli baju raya kat kakak aimy and boboy..xoxo

Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy


Assalamualaikum..

cik Dila join G.A lagiiii...jom ramai-ramai kita meriahkan GA yang rakan-rakan blogger ni. Menang or kalah belakang kira yang penting semangat nak support usaha or inisiatif kawan-kawan tu. kalau menang REZEKI, kalau kalah CUBA LAGI..hehe


Giveaway 2015, Jun 2015, Bicara Mummy


GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY

Sempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami. 

Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy :

1) Buat satu blogpost entri 'Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

2) Follow / Add :

3. Tinggalkan komen di sini



SENARAI HADIAH :



Wang Tunai RM5 + Slazenger All In One World Wide Universal Adaptor x 1 pemenang 



Wang Tunai RM5 + Tudung Bawal Satin x 1 pemenang




Tudung Bawal Gucci x 1 pemenang



RM10 (wang tunai) x 4 pemenang


Perfume tanpa alkohol yang mampu bertahan 4-5 jam x 1 pemenang

TARIKH GIVEAWAY :
5 JUN  2015 ~ 14 JUN 2015 (11.59 MALAM)






PENGUMUMAN PEMENANG:
19 JUN 2015

JAM : 3 PETANG 


Pemenang akan di pilih melalui random.org dan juga yag telah memenuhi kriteria yang di tetapkan. Semoga berjaya dan terima kasih kerana menyertai  ''Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '






Wednesday, 13 May 2015

Belajar Menjahit Tanpa ke Kelas Jahitan


Assalamualaikum..

Minggu ni Cik Dila sibuk dengan aktiviti sikit. Nak tahu aktiviti ape?? Aktiviti menjual barangan prelove.. Bukan barangan terbuang tapi yang kami dah tak gune macam baju lama Aimy. sayang nak buang sebab masih baru, banyak pulak yang ade brand.

Okey, entry ni bukan nak citer pasal prelove ye.. tapi tentang cik Dila terdetikkk hati nak belajar menjahit.. Almaklum la, cik Dila ni perempuan Melayui, mesti la kena tahu menjahit. Walaupun sikittttt.. Senang nak jahit baju yang koyak or at least baju untuk Aimy.

 Tapi cik Dila tak tahu kat mana kelas untuk belajar menjahit. Tak kesah la if tak provide sijil pun asal ilmu tu cukupp.. Lagipun cik Dila sekarang tengah busy menjadi fulltime housewife n fully breastfeed Boboy.. memang tak de mase la nak pi kelas bagaii.

Amboiiii.. cik Dila,ko ingat ko bijak sangat ek nak main taram je jahit baju!! sebab tu cik Dila just nak jahit baju untuk kami-kami je.. yang senang.. tak payah nak upah tukang jahit. Sekarang kan dah ade GST..tukang jahit pun ada servis charge okeyhhh..

Nampak nya kena belajar dari pakcik Google je la.. so, jom semua wanita kita belajar menjahit..hihi..

First, cik Dila nak belajar buat NURSING PILLOW..so, see u next okeyh..tadaaa!

Sunday, 10 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur







{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015



Syarat-syarat wajib :


1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur


2. Follow blog  : 



3. Like Fanpage :











4. Follow instagram  :

@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72






** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

p/s : harap-harap ade rezeki cik Dila, boleh belanja baju kat Boboy..amin

Sleep Bra:WAJIB dalam Cheklist Ibu

                                                               
                                                              Assalamualaikum..

Last week cik Dila ade pi jenjalan kat Mahkota Parade..saje nak bawak aimy n boboy ambik udara luar rumah,lagipun weekend. Tetibe tengok banyak pulak booth kat hall tu..hurm,ade jualan rupenye!
Cik Dila pun pusing-pusing ler.tak de nak beli pape pun sebenarnye...tapiiiii..tetiba mata tertengok booth SANTUNSURI yang jual barang-barang untuk nursing mommy.



Cik Dila pun laju jer jalan..lupa jap kat Mr  H yang tengah melayan karenah aimy yang meronta nak main2 kat hall..almaklum ler,sayang anak..Mr H dukung ler Aimy and dok melayan segala macam karenah Aimy yang tak suke kena dukung tu.

   Cik Dila tengok ade nursing bra yang ade wire..memang dah lame cari,terus ambik.. Brand Fabulous Mom ,harga dalam RM35 and akak yang sangat peramah tu tanya tak nak try sleep bra ke dik??hurm...pikir2 jap.. Actually, cik Dila tak pernah dengar Sleep Bra. Selalu dengar and tengok GENIE BRA je.. *nampak tak 'jakun' umi kat situ?? Bila akak tu cakap nak bagi harga SPECIAL kalau ambik 2,trus cik Dila grab.. Tapi dah tak banyak colour sebab dah habis and cik Dila pi situ pun dah lewat. Hari last diorang wat GEGAU Melaka GEGAU.

ni la rupa sleep bra dari uncle google

Bila balik rumah jer,terus try sleep bra..perghhh..menyesal beli 1 je.sangat2 SELESAAA...memang cik Dila recommended la kat mane2 bakal mommy or bf mommy sebab mostly masa berpantang or dok kat rumah, kita lagi selesa tak pakai bra yang ade wire and nak yang senang untuk menyusu..So,sleep bra la yang terbaik..and lagi TERBAIKK beli kat SANTUNSURI..harga memang murah gilerr bak hanggg!! 

Cik Dila cari balik kad akak tu sebab bila nak beli online, harga sangat berbeza. Akak tu memang melayan setiap wassap cik Dila and diorang buat POSTAGE ke SELURUH MALAYSIA.. Tak kire la korang dok cerukk mana, asal orang courier boleh sampai..hihi..


p/s: memang WAJIBB masuk kan dalam list ye ibu-ibu..beli 3,4 terus..baru la tak de penyesalan cam cik Dila ni..hurm!!